5/12/11

Τα οφέλη της Coca-Cola

Στα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στον οργανισμό σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

Στα 20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

Στα 40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι υποδοχείς Αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν, αποτρέποντας την υπνηλία.

Στα 45 λεπτά:
Το σώμα σας αυξάνει την παραγωγή Ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

Στα 60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο
έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

Στα 70 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης σας κάνουν να θέλετε να ουρήσετε. Τώρα είναι σίγουρο ότι θα αποβάλλετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης τους ηλεκτρολύτες (νάτριο, κάλιο) και το νερό.

Στα 80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας σταματά, θα αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, αποβάλει όλο το νερό που περιείχε η Coca, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει τον οργανισμό σας ή να φτιάξει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πώς «βοηθούν» η Coca-Cola και η Pepsi
Μπορείτε
να καθαρίσετε μια τουαλέτα: Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola τη λεκάνη της
τουαλέτας. Μετά από 1 ώρα θα λάμπει από καθαριότητα.
Το κιτρικό οξύ της Coca εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε
να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας: Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.

Καθαρίστε
τους πόλους της μπαταρία του αυτοκίνητου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε τη διάβρωση. Η σκουριά φεύγει με την πρώτη: Απλώστε στη σκουριά ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola, για λίγο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε
να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά.
Η Coca-Cola/Pepsi θα βοηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μπορεί
επίσης να εξαφανίσει τη θολούρα από το παρμπρίζ σας!
Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε! Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι' αυτό! Σωστά;

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος του pH των αναψυκτικών (π.χ. Coca-Cola και Pepsi) είναι 3-4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να φτιάχνει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από την ηλικία αυτή αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν
έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (αντίθετα με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;

Ο αντίκτυπος
Tο σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των  αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37,  μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να  επηρεάζεται η λειτουργία των ενζύμων και να δημιουργείται stress στο πεπτικό μας σύστημα και αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.
Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα και έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’ όπου  διοχετεύονται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στη δημιουργία διαφόρων ασθενειών.

Μερικά παραδείγματα:
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο
Delhi: «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coca». Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγόνωσης. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σ’ ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 μέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνα ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά το θάνατό μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: